В националния ни отбор от евродепутати досега аз бях голмайстора, високо съм вдигнала летвата. Пожелавам на следващия отбор да постигне тези успехи и да се представи добре за България.

Днес стана ясно, че част от българите се интересуват повече от 50 лева, отколкото от начина, по който живеят. Другата част са съгласни с това тези с 50 лева да изберат кой да ги управлява. Този извод от днешния евровот направи досегашната депутатка в Европейския парламент Антония Първанова.

Според нея от медийни предавания подозрението за купуване на гласове пада върху „България без цензура" и БСП. Стана ясно, че и НДСВ получило сигнали за търговия с гласове, като те са препратени към прокуратурата. Първанова обаче е скептична, че те ще достигнат до реално разследване.

Може би ще преуспеем в друго поколение, не сегашното, прецени Първанова и възложи надеждите си на бъдещето.

Тя отрече резултатите от изборите днес да са провал за партията й. По думите й като лидер на НДСВ тя е направила най-позитивната и успешна кампания, така че няма каква политическа отговорност да поема за резултата. След три години в колапс, на тези избори ни чуха, похвали се тя.