Анулираха вота на избирател от Старозагорско заради снимка, съобщи БНР.

От секционната комисия в гурковското село Пчелиново е анулиран вота на избирател, който е заснел с телефона си в тъмната стаичка хартиената бюлетина, която е получил.

Действието му е било констатирано, тъй като мъжът забравил да изключи звука на телефона, както и светкавицата на камерата. Мигновено след нарушението членовете на секционната комисия са подписали протокол, с който обявяват вота за невалиден. 

ГЕРБ с категорична победа, но с неяснота за коалиция
Обновена

ГЕРБ с категорична победа, но с неяснота за коалиция

ПП, "Възраждане" и "Български възход" повишават

По думите на зам.-председателя на РИК-Стара Загора Теодора Крумова изборният ден на територията на 27 МИР Стара Загора протича спокойно. Няма опашки или струпване на хора в някоя от общо 493 секции на територията на областта.

Относно информацията от ЦИК за разменени машини в две секции в областта, Крумова уточни, че в резултат на грешка секционна избирателна комисия, която е трябвало да разполага с две устройства, се оказва с едно.

Друга секция, в която първоначално трябва да се гласува с една машина, разполагала с две устройства. "Вотът и на двете места протича без проблеми", каза Крумова.