Гневни бележки по реформата в армията и критики към нея публикува бившият министър на отбраната Аню Ангелов в профила си в социалната мрежа, съобщи БНР. Той критикува и идеята за възстановяването на поделението във Враца.

Сегашният военен министър Ангел Найденов обяви наскоро решението за възстановяване на гарнизона във Враца, като се мотивира с това, че нямало убедителни доказателства за закриването му миналата година.

В профила си Аню Ангелов посочва, че действието на наследника му е жалък опит да се възстанови някакво бутафорно батальонче от 250 души при съвършено рухнала и неизползваема инфраструктура само и само да се удовлетвори егото на няколко партийни лидери от бившата "червена" крепост Враца.

Аню Ангелов изразява и съжаление, че войниците от батальона във Враца не са поискали да заемат свободните места в гарнизоните на бригадите в Карлово и Стара Загора.
В публикуваната позиция Аню Ангелов посочва още, че носи своята отговорност за трансформирането на сухопътните войски, намаляването с 50 процента на неимоверно раздутия щат на министерството и щаба на отбраната по време на тройната коалиция и пълната им интеграция.