"Продължаваме Промяната", БСП и "Демократична България" приеха предложената управленска програма, но все още не са обсъждали състава на правителството. Това казаха пред "Нова телевизия" лидерите в коалицията след преговорите.

В срещата участваха Кирил Петков, Асен Василев, Корнелия Нинова, Атанас Атанасов и народни представители.

"Все още не сме коментирали персонален състав на правителството, нито структура", каза Асен Василев. "Това е официалният документ, около който се убедихме. Той предвижда Бойко Рашков да е председател на КПКОНПИ", допълни той.

БСП оцени програмата на ПП като много добра, но има и забележки

БСП оцени програмата на ПП като много добра, но има и забележки

БСП има предложение за корекции в икономическата политика и финансите

Думите му потвърди и министър-председателят в оставка Кирил Петков.

"Когато каузата "България" е водеща и знаем колко би загубила страната ни, показахме диалогичност. В следващите 6 месеца имаме толкова много милиарди и толкова много закони, които трябва да бъдат приети, че нищо друго няма значение. Всеки един от нас сложи България пред всичко друго", заяви Петков и допълни: "Ако всеки един в НС има такова поведение, бихме имали правителство".

Преди началото на преговорите от БСП поискаха поправки в текстовете. Те настояваха в програмата да има безплатни лекарства за деца до 14 години, както и безплатни учебници за учениците от 1 до 12 клас.

Без изненади в програмата на проектокабинета Василев

Без изненади в програмата на проектокабинета Василев

Лорер: На практика официално още 6 гласа са необходими

"Удовлетворени сме от това, което постигнахме във финалния вариант на програмата. Продължаваме напред с надежда, че ще получим подкрепа", заяви Нинова.

"Има допълнителни мерки, като кредитиране на половин лихва на малки и средни предприятия, въвеждане на 100 хил. лв. таван за регистрация по ДДС, както и една амбициозна програма в подкрепа на българските производители", каза още председателят на БСП.

Съпредседателят на "Демократична България" определи програмата като "амбициозна, но реалистична".

"Тя отговаря на нуждите на българските граждани. Надяваме се, че ще получим подкрепа и след тези 6 месеца хората ще усетят всичко по джоба си", каза Атанасов.

Той изтъкна, че в управленската програма са заложени и мерки в областта на енергетиката и сигурността, но отказа да поясни какви точно са те.