Партия Атака сезира главна прокуратура за скандалната снимка, на която лица от ромски произход се гаврят с националните ни герои. Припомняме, тя беше разпространена вчера в социалните мрежи и бързо предизвика бурни реакции.

Малко след това националистите са поискали разпознаване на „лицата, участващи в поредната циганска гавра с националното ни достойнство". Те са идентифицирани само за няколко часа. Оказва се, че това са членове на турска рап група от с. Крушари, област Добрич.

С тази информация председателят на Атака Волен Сидеров е изпратил сигнал до главния прокурор, сезиращ го за поредното кощунство с националната ни памет.

Искането на националистите е тримата от снимката да се подведат под отговорност за хулиганство и всяване на религиозна омраза. Утре от партията ще внесе въпроси към министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, както и към министъра на образованието Стефан Игнатов.

От ВМРО също изпратиха писмо до министъра на образованието Сергей Игнатов, в което се настоява за спешна информация как и защо е позволена случката.

Войводите искат и незабавна проверка и информация от вътрешния министър за предприетите действия. Според партията подобни сцени са резултат от бездействието на държавата и от общото чувство за безнаказаност, обхванало циганската общност у нас, допълва Дарик.

Тази вечер ВМРО организира Марш срещу безнаказаната циганска престъпност, който тръгва в 18.30 ч. от ъгъла на „Ломско шосе" и улица „Бели Дунав" в столичния квартал „Надежда".