Обединението на "Атака" с "Патриотичния фронт" е стратегически поглед към една голяма формация и един широк патриотичен фронт, който може да заеме основно място в парламента. Това каза пред журналисти в парламента лидерът на "Атака" Волен Сидеров в коментар на издигнатата номинация на Явор Нотев за вицепрезидент на Красимир Каракачанов.

Каракачанов и Нотев - кандидат-президентската двойка на националистите?
Обновена

Каракачанов и Нотев - кандидат-президентската двойка на националистите?

Издига ги Инициативен комитет

Волен Сидеров заяви, че досега винаги са се оплаквали от това, че партии като ДПС играят ролята на балансьор. „Това може да се прекрати само с обединение на енергията и надигане над дребнавостите”, заяви Волен Сидеров.

На въпрос: "Тръгна ли "Атака" с „Патриотичния фронт”, Сидеров коментира, че след няколко месеци разговори се радва, че усилията в тази посока имат успех. „Благодаря на Симеонов и Каракачанов, че те проявиха разбиране за идеята да се окрупни това пространство. Иначе не отиваме никъде – продължаваме на парче, по отделно. Това го отчитам като един успех по пътя към окрупняване на патриотичния вот за едни бъдещи парламентарни избори”, заяви той.

НФСБ подкрепи номинацията Каракачанов-Нотев за президентската надпревара

НФСБ подкрепи номинацията Каракачанов-Нотев за президентската надпревара

Симеонов се опасява Сидеров дали ще преодолее егото си

По думите му, формулата Инициативен комитет и кандидат-президентска двойка, която да бъде подкрепена от партии, е добра, защото дава възможност за по-широка периферия, за включване на организации, личности, които не искат партийно закачане да направят.

„Смятам, че има условия за един хубав резултат, за едно обединяване на виждането, че е нужен президент и вицепрезидент, които да представляват патриотизма, да представляват една друга визия за България с повече суверенитет и самочувствие, с правилното виждане в посока на националния интерес и това се получава в случая”, заяви той.

На въпрос ще успеете ли да работите с господин Симеонов, Сидеров заяви, че вече работят. Имали са няколко срещи и смята, че това, което е било като стълкновение между тях, е зад гърба им. 

„Това не са личностни отношения. Ние сме влезли в политиката с идеи. И той и аз, това го разбираме и заради тях ще работим”, каза още той. 

„Въпросът е да се получи нещо и при едно следващо управление каквото и да е то да има повече суверенитет България, да може да се защитава. Моментът е кризисен и изисква снижаване на конфронтацията и взаимодействие. За една такава кауза трябва всички да бъдем единни, а не да си играем на политиканстване”, заяви Сидеров.

На въпрос на кои гласове разчитат, той изтъкна, че очаква повече отколкото, ако гласуват за тях като партия по отделно. „Трябва да се гледа на акумулиращия и мултипликационен ефект, защото много хора ще приемат с разбиране и удовлетворение факта, че личности и формации, които са враждували сега загърбват това за една обща кауза. Това е пример и за други” , категоричен бе Сидеров.