„Атака" намери пари за финансиране на референдума. След консултации при държавния глава за първия референдум у нас лидерът на „Атака" предложи премиерът Бойко Борисов да отдели пари от държавната субсидия на ГЕРБ за провеждане на всенародното допитване. Сидеров предлага да се вземат пари и от бюджета на НСО, тъй като според него той бил раздут.

Националистите подчертаха, че са дали своята лепта за финансирането на референдума, тъй като според тях Бойко Борисов откраднал от субсидията на „Атака". Ако и тези средства не са достатъчни, пари могат да дойдат от депутатите милионери в ГЕРБ, които по думите му "и с джобни пари могат да доплатят".

Пред Росен Плевнелиев атакистите са представили своите 6 предложения за поправки в Закона за референдума, които още днес ще внесат в деловодството на Народното събрание. Националистите предлагат да отпадне ограничението за валидност на проведения референдум, а именно - в него да са гласували толкова хора, колкото и на последните парламентарни избори. „Това е нелогично", категоричен е Волен Сидеров.

Атакистите предлагат още 200 хиляди валидни подписа да са нужни за провеждане на всенародно допитване, вместо изискуемите в момента 500 хиляди. Сидеров обобщи, че предложенията на „Атака" целят да направят референдума възможен, тъй като по сегашния закон всенародното допитване е невъзможно.

Мнението на президента е, че референдум трябва да се проведе за ядрената енергетика в България, но не и да се пита народа „за" или „против" АЕЦ „Белене".
„Ние смятаме, че АЕЦ „Белене" и ядрената енергетика са едно и също", каза Волен Сидеров. „Атака е категорично за АЕЦ „Белене", допълни той. Според атакистите втората атомна централа трябва да е мажоритарна собственост на българската държава и печалбите да са за страната.

Атакистите предлагат да не се променя въпроса за АЕЦ „Белене" от подписката, но да се добави и още един въпрос - да продължи ли България да бъде член на НАТО или не. Според Сидеров в един референдум могат да се допълнят няколко въпроса. Атакистът е притеснен, че всеки момент може да избухне война в Близкия изток и тя да се разрасне в световен мащаб. Още по-притеснително според него е изказването на премиера Бойко Борисов, че България ще прави това, което каже НАТО. „Ние сме за пълен неутралитет", настоява Сидеров и допълни, че от членството ни в НАТО няма полза.