Интересен въпрос зададе генерал Атанас Атанасов на държавния глава Румен Радев в края на откритата за медиите част от консултациите за съставяне на правителство от 50-то Народно събрание.

ПП-ДБ бяха трета среща поред за днес , която започна в 14 часа.

Лидерът на ДСБ Атанас Атанасов попита президента какво знае за снайперистите, които пазят дома на бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Много граждани му пишели, но и "неслучайни хора" го питали по въпроса. Включително се появили и снимки на снайперистите.

Държавният глава Румен Радев обеща да провери информацията, но посочи, че при него по отговорност идва информация, свързана само с националната сигурност. Освен това е и убеден, че информация за увеличен риск спрямо отделни лица не трябва да бъде публично достояние.

След срещата с Радев Атанас Атанасов обяви на брифинг, че ще иска изслушване в парламента на служебния премиер Димитър Главчев и на служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов по отношение на снайперистите около къщата на Бойко Борисов в Банкя. От ПП-ДБ ще искат да разберат какви са били причините да се повиши степента на защита на лидера на партията мандатоносител.

Пред журналисти в президентството Атанасов не пожела да каже откъде разполага със снимки и кой му ги е пратил, но установил, че са достоверни. Снимките били правени миналата седмица.

"От отговора на президента се разбра колко е пестелив по темата за снайперистите в Банкя. Като не искат да ти отговарят казва "абе, прав си, няма да ти кажа", коментира Атанасов.

Според него на Балканите се случват "определени неща" - заплахи извън България, но какви и откъде отново не стана ясно.

Снимка 671230

Източник: news

*Снимката е качена във фейсбук профила на журналиста Димитър Стоянов от BIRD на 18 юни. По думите му кадрите показват как въоръжени лица обикалят къщата на Бойко Борисов в Банкя.