БСП и Мая Манолова са в задънена улица, защото безспорно се е доказало, че приетите изборни правила не работят, заяви депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова пред „Хоризонт".

Осем месеца чувахме как този Изборен кодекс ще даде професионална ЦИК. Оказа се, че това е поредната лъжа на БСП. Сега трябва да се загърбят политическите пристрастия и да се обсъждат текстовете, които ние сме предложили, тъй като евроизборите наближават, посочи Атанасова.

Според герберката, Мая Манолова е лишила най-голямата парламентарна група от неин представител. Предложили сме законопроект за промяна на Изборния кодекс, считаме, че ако има предсрочни или редовни парламентарни избори този кодекс няма да работи, каза Атанасова.

ГЕРБ предлага промяна с плаващ състав на ЦИК, 18 плюс, защото не е ясно коя партия ще има депутати в Европейския парламент и за всяка една от преминалите бариерата да може да попълва състава на ЦИК. Не трябва да се обсъжда чие е предложението, а просто да се подкрепи, така ще се излезе от сегашната ситуация, изтъкна бившата здравна министърка.