Те ли са:
•здравеопазване, •култура, •образование, •борбата с престъпността, •държавната администрация

Борислав ЦековИма сигнали, че в ПГ на НДСВ се работи за бламиране на предложението на премиера Симеон Сакскобургготски за смяна ръководството на групата, заяви членът на дискусионен клуб Новото време Борислав Цеков.

Той каза, че не изключва възможността старото ръководство да бъде преизбрано, това обаче ще доведе до задълбочаване на кризата в НДСВ.

Цеков заяви, че не може да се ангажира с прогнози за това кой министър ще си отиде, нито кой ще стане министър, но трябва да се анализира управлението във всички сфери и акцентът да се постави на онези, които катализират широко обществено недоволство. Като такива депутатът посочи здравеопазването, културата, образованието, борбата с престъпността, реформата в държавната администрация.

Нормално е след две години управление министрите, които показват слабости да бъдат сменени, е мнението на нововремеца.

Той каза, че има членове на дискусионния клуб с качества да ръководят ПГ, но не може да прогнозира, дали някой от тях ще влезе в новото ръководство.

Припомняме, че по-рано днес Цеков подчерта, че промените не трябва да бъдат полвинчати, защото това само би задълбочило кризата в управляващото мнозинство.