„България без цензура" е ГМО. Това обяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в интервю за Нова телевизия. Той посочи, че ГЕРБ ще се стреми към самостоятелно управление, за да има една нормална работеща среда. Герберът уточни, че дори и да имат над 120 депутати, пак ще направят коалиционно правителство с център-дясно политически формации като Реформаторския блок и Сдружение „22 септември" на Едвин Сугарев и Евгени Михайлов.

На въпрос дали ще влезе пак в изпълнителната власт, ако ГЕРБ пак управлява сама или с партньор, Цветанов посочи, че ще се занимава основно с партията.

Във връзка с кворума на парламента, Цветан Цветанов обясни, че след Консултативния съвет при президента е имало една договорка между лидерите на политическите формации важните закони, които не генерират политическо напрежение, да бъдат приети. Това вече го няма, защото няма спазено обещание от страна на тези партии,  които участват в управлението, категоричен е зам.-шефът на ГЕРБ.

Бившият вътрешен министър коментира и „бетонирането" на Светлозар Лазаров като главсек на МВР за следващите 5 години. „Светлозар Лазаров може единствено да бъде само един добър помагач в пресцентъра на МВР", заяви убедено Цветанов. Той прогнозира, че последствията от назначенията, които управляващите правят сега, ще имат тежки последици.

Относно конфликта Василев-Пеевски, бившият вътрешен министър заяви, че последствията от него ще са тежки за държавата, както и че в ЕС има отзвук за случилото се у нас.