"Съжалявам, че политиката в България е такава мръсотия. Нямам път назад. Ще остана в тази политика, дори само за да ги дразня. Това, което се случва в момента е един пълен цинизъм, събраха се Костовци, Първановци и всички отидоха да слугуват на Борисов, сами и само да лапат и да управляват".

Това заяви евродепутатът и лидер на ББЦ Николай Бареков, който гостува в „Тази събота" по bTV.

Бившият журналист продължи с откровенията си, че от 2 години водел най-тежката част от живота си, тъй като да се занимаваш с политика, да се разправяш с опоненти като тези от ГЕРБ, ДПС и останалите партии, е най-мръсното, най-гадното нещо, по думите му.

Той гарантира, че „България без цензура" е по-жива от всякога и в неделя събира над 200 души партиен елит в Бургас на разширено заседание.

Относно разривът му с депутатите на ББЦ Бареков коментира, че се отказал преди много време от тази парламентарна група. „Тези хора бяха израни с моя лик на фланелките, с гласовете на хората, които повярваха и подкрепиха идеите на „България без цензура".

Да дойдат сега и да кажат на тези хора защо не поискаха безплатни лекарства за децата и възрастните, безплатни таблети и всичко друго, за което се борим и което обещахме на избирателите си, призова Бареков.

Той посочи, че напусналите ББЦ народни представители са си тръгнали, защото 6 месеца са гласували в НС като безсмислена патерица на ГЕРБ.

Евродепутатът призна, че в кадрово отношение е показал слабост, защото е бил неопитен - това са били първите му стъпки, но предпочита сам да си носи отговорността.

Много от хората, които са привлечени в ББЦ са били на заплата като служители във фирмата му „Ноу фрейм", но и много не са взели и лев като Мартин Иванов, Светлин Танчев и Георги Ковачев.

Не е имало спонсори. Христо Ковачки си е платил кампанията на неговите депутати, Бареков - на своите.

„Ковачки не е дал нито лев за нашите депутати. Когато тези хора минат към неговата партия, да се замислят, че имат морален дълг към своите избиратели, защото партията плати да не влизат в договорки с олигарси", обясни Бареков.

Проблемът е, че когато си в опозиция е гадно, тъмничко, напрегнато, всеки те притиска. Но трябва да има опозиция и аз ще остана като такава, категоричен е Николай Бареков.