След съюза с ВМРО „България без цензура" се коалира и с „Движение Гергьовден". Ръководството на двете партии подписа споразумение за сътрудничество, след което Николай Бареков отправи апел към СДС да помисли дали да не последва примера на „Движение Гергьовден".

Бившият журналист и нов политик подчерта, че мястото на Лукарски (Божидар, лидер на СДС -б.р.) и на партията му не е между Кунева и Касим Дал, а при него. Стана ясно, че към партиите, които гравитират около „България без цензура" другата седмица ще се присъедини и Съюзът на свободните демократи (създаден от Стефан Софиянски, б.р.).

Бареков и новите му партньори от „Движение Гергьовден" се обявиха за „пролетно почистване" в българската политика и констатираха, че ще разположат политиката си в центъра, но клонейки към либералното. Бареков призна, че си е харесал израза социаллиберали, защото според него социалното трябва да съществува в политиката.

Той изрази сигурността си, че „България без цензура" ще има свои евродепутати на предстоящите евроизбори, но обяви, че е засегнат от решението на държавния глава да не предложи човек от „България без цензура" в състава на новата ЦИК. „Бяхме прецакани от цялата политическа класа, нямаме представители никъде", пожали се Бареков.

Той прецени, че това е несправедливо предвид факта, че партията му е най-голямата от непарламентарно представените и има най-много млади хора до 35 години сред поддръжниците.

Доскорошният шеф на TV7 обяви, че "Движение Гергьовден" ще има свой представител в евролистата на „България без цензура" и най-вероятно това ще бъде Любен Дилов-син.

Както обикновено Бареков не пропусна да отправи свои искания към големите играчи във властта. Той настоя за пълна деполитизация на ЦИК, както и за единна позиция на всички партии, които ще успеят да се класират с евродепутати на предстоящите избори.
Според него е редно тези партии да изберат заедно кандидатурата за следващия български еврокомисар като личната му номинация е Ивайло Калфин.