След като подаде оставка като председател на парламентарната комисия по култура и медии, Слави Бинев ще оглави постоянната комисия по младежта и спорта на Народното събрание, съобщи електронното издание на в. „24 часа".

Бившият ректор на УНСС, а сега депутат от АБВ проф. Борислав Борисов ще поеме комисията по култура и медии вместо Бинев.

Представители на управляващите политически сили  в парламента са се събрали неофициално, за да  намерят изход от ситуацията с нестихващите протести срещу Бинев. Депутатите са взели политическо решение да разменят Бинев и Борисов, който в момента оглавява комисията по младежта и спорта.

Съобщава се, че предложението за размяната е  лансирано от председателя на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев

"Направих го в духа на взаимния компромис. Чисто процедурно това е единственото възможно решение и е победа на нашата кауза Бинев да не оглавява културата. Когато депутатите гласуват смяната, бих предложил на проф. Борисов, който е много интелигентен човек, да намери начин да приобщи цялата студентска общност, част от която му се разсърди заради призива му на когото не му харесва положението, да напуска България", заяви пред "24 часа" Христо Мутафчиев.

Очаква се размяната на председателските места в двете комисии да бъде гласувана в пленарната зала във вторник, 9 декември.

Утре и Съветът за електронни медии ще разгледа подадената от Бинев жалба, в която той твърди, че  обществените медии са водели кампания срещу него. По думите му, при отразяването на събитията е липсвала равнопоставеност - неговата гледна точка не се чувала в обществения ефир за сметка на нападките срещу него.
СЕМ е поръчал мониторинг на БНТ и БНР, за да провери верни ли са обвиненията на Бинев.