От "Протестна мрежа" организира "Масова контра-конференция за оставка" пред "София техпарк", съобщи БНР. Тяхната акция е на бул. "Цариградско шосе" - в близост до София техпарк, където се провежда националната партийна конференция на управляващата партия ГЕРБ.

Движението е блокирано минути преди 12 часа, когато трябва да започне конференцията на ГЕРБ. Хора на "Протестна мрежа" и на гражданската инициатива на бившия омбудсман Мая Манолова - "Изправи се.БГ", блокираха пешеходната пътека на кръговото на Четвърти километър в посока Арена Армеец и страничния вход на Техпарка.

Борисов събира актива, темата остава неизвестна

Борисов събира актива, темата остава неизвестна

Срещата е в сряда, 5 август

В бившите казарми, където бе построен Техпарка трябва да се съберат хиляди членове на ГЕРБ за участие в своята конференция, но достъпът им е затруднен. Те са освирквани от протестиращи граждани, има и пререкания.

В Конференцията на ГЕРБ ще участват депутати, министри, общински съветници, областни и общински ръководители и кметове на населени места. От цялата страна, а и от чужбина по график членовете на управляващата партия трябваше да пристигнат само с автомобили. По предварителни данни се очакват 3 000 души.

Пред участниците ще говори председателят на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов.

Пореден ден три ключови кръстовища в София остават под блокада

Пореден ден три ключови кръстовища в София остават под блокада

Протестиращите остават на "Орлов мост", пред МС и при Ректората на СУ

По-късно полицията се намеси в района на София Тех Парк, съобщиха от МВР. Там преди началото на конференцията на ГЕРБ протестиращи блокираха пешеходната пътека на кръговото на Четвърти километър.

Засиленото полицейско присъствие е във връзка с възникнало напрежение между протестиращи и участници в партиен форум. По данни на МВР, в района на София Тех Парк са се събрали около 50 протестиращи.

Причина за намесата на полицията са множество сигнали, че в района на Четвърти километър групи пресичат постоянно пешеходните пътеки, като така затрудняват пристигането на делегатите и придвижването на гражданите на столицата.