"Не мога да правя прогнози дали кабинетът ще изкара до края на мандата или не. Протестът е нещо същностно, което е свързано с демокрацията. Няма демокрация без възможност да изразиш своето мнение. То е ценно за демокрацията".

Това заяви пред Нова телевизия министърът на културата Боил Банов.

Според него, когато излизат хора, за да протестират, управляващите, ако са достойни за местата си, трябва да разберат всяка група протестиращи и какво ги е накарало да протестират.

Блокадата пред СУ остава

Блокадата пред СУ остава

Бусът на майките от "Системата ни уби" все още е блокиран

"Това е важно и ключово. Мисля, че аз и всичките ми колеги го разбираме и активно работим в тази посока. Коренно различен е въпросът с това някакви хора да блокират кръстовища. Това не е протест, това е рекет. Няма държава, която да се поддава. Не защото е голям проблем дали Борисов ще си тръгне, а защото ако държавното управление се поддаде на рекет, това означа, че всяко следващо ще може да се поддаде. Това означава, че всеки, който не е доволен от управлението на държавата, може да блокира кръстовища, това не е редно", поясни Банов.

Според него някои искания на протестиращите са основателни. Проблемът им бил, че исканията не са формулирани, а многопланови.

Относно средствата, които ще се отпускат на свободните артисти, Банов обясни, че по време на извънредното положение са дадени 7 млн. лв. В България свободните артисти са около 3000 души.

Управляващите правели грешки, които радикализират протеста

Управляващите правели грешки, които радикализират протеста

Проф. Ивайло Дичев очакват окупация на СУ наесен