От медиите научихме шокиращата новина, че бившият член на Български Национален Съюз Емил Крумов се е самоубил в сградата на ДАНС.

Това пишат до медиите от БНС след самоубийството на 59-годишния мъж.

Самоубилият се в ДАНС бил сериозно въоръжен

Самоубилият се в ДАНС бил сериозно въоръжен

Бил отишъл на разпит с пистолет със заличени номера и два пълнителя

За няколко години Емил е член на Организацията, но преди около 8 години се отдръпва от дейността ѝ, макар на хартия да остана член. За своето оттегляне той не заявява ясна причина, но след смъртта на майка му, видимо започва да се затваря в себе си и да се изолира от околния свят, разказват съмишлениците му.

Те не искат да се спекулира с причините, довели до самоубийството му.

Припомняме, че вече се появиха информации, че Крумов отвлича самолет през 1981 година и е разследван заради предстоящия "Луковмарш".

Самоубилият се в ДАНС отвлича самолет през 1981 година

Самоубилият се в ДАНС отвлича самолет през 1981 година

Емил Крумов бил със слаба психика, правил е опит за самоубийство

Не сме сигурни защо се е наложило Емил да бъде привикан на разпит, макар от години да не е активен като член на БНС. Как той го е приел и какво комуникация е водил със служители на ДАНС, той не е споделял с нас. Призоваваме всички отговорни институции да извършат обстойно разследване, което да установи причините и мотивите, довели до тази трагедия. Резултатите трябва да са публично известни, за да бъдат избегнати всички спекулации и съмнения, които неминуемо се пораждат при такова стечение на обстоятелствата.

Ще следим с внимание развитието на разследването.

БНС: Луковмарш не е забранен

БНС: Луковмарш не е забранен

Прокурорската проверка изненада организаторите

Ние не приемаме самоубийството нито като изход от трудна житейска ситуация, още по-малко като израз на политическа позиция. Надяваме се този трагичен случай да не бъде използван недобросъвестно от разследващите органи, извършващи прокурорската проверка срещу Български Национален Съюз, пишат още от БНС.