Газови гранати, бомби, физическа сила и огнестрелно оръжие да се използват срещу нелегалните мигранти. Това предлагат патриотите, които внасят в Народното събрание искане за вземане на категорични мерки, свързани с бежанския поток.

Твърда и безкомпромисна защита на свещените български граждани, поиска Валери Симеонов. В защитата да се използват всички мерки. Всеки незаконен опит да се премине границата да се защитава със сила, настоя той.

От Патриотичния фронт (ПФ) настояват още да не се създават бежански центрове на територията на страната. Всички центрове да са от затворен тип и да са извън населени места. Това изместване да не става с пари от държавния бюджет, а с европейско финансиране.

Изискаме правителството да премине към бързо сключване на споразумение за реадмисия с държавите, източници на мигранти като Ирак, Пакистан, държавите от Северна Африка, поиска лидерът на НФСБ. Повод за тази инициатива е бунтът на мигрантите в Харманли. Служителите на реда трябвало да знаят, че държавата стои зад тях и им разрешава да използват сила.

Светлин Танчев от Народен съюз също подкрепи инициативата. По-скъпи са ни българските граждани. България не е разграден двор, отчете той. Мигрантите трябвало да спазват правилата. Трябвало да се вземат превантивни мерки за мира в страната. Турция е застреляла 50 бежанци, тъй като са се опитали да преминат незаконно от Сирия в южната ни съседка.

Магдалена Ташева от "Атака" показа снимки на турско-сирийската граница, като според нея там птиче не може да прехвръкне. Трябвало да се увеличат правомощията на военните по границата. Мястото на армията било там, където има нужда от нея, а в случая на границата. Интеграция на мигрантите не било решение на бежанския проблем.