Премиерът Бойко Борисов коментира 30-те години от падането на Берлинската стена и началото на прехода в социалната мрежа Фейсбук. По думите му комунизмът е оставил дълбока пропаст между източната и западната страна на Берлинската стена

Вицепремиерът и външен министър Екатеринa Захариева е представителят на България в честването на 30-та годишнина от падането на Берлинската стена. Захариева вече пристигна в Германия на летище "Тегел" в Берлин, информираха от МВнР.

Тържествената церемония ще се състои на Бранденбургската врата, а неин домакин е управляващият кмет на Берлин Михаел Мюлер. Поканени са министрите на външните работи и министрите на културата на страните-членки на ЕС, върховният представител на ЕС по външните работи и политиката на сигурност, генералният секретар на НАТ.

"Гугъл" отбеляза 30 години от падането на Берлинската стена

"Гугъл" отбеляза 30 години от падането на Берлинската стена

Епохално събитие за Европа

На честването ще бъдат и външните министри на САЩ, Канада, Русия, Коста Рика и министрите на културата от Швейцария, Русия, Грузия и Норвегия.

Преди тържествената церемония германският министър на външните работи Хайко Маас ще даде прием за министрите на външните работи от ЕС, върховния представител на ЕС, генералния секретар на НАТО и министрите на културата.