ГЕРБ е длъжен да направи правителство след волята на народа. Това показват резултатите към момента, обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в партийната централа.

Той няколко пъти уточни, че нямаме окончателни резултати и следващите часове и дни може да има промени.

Огромна благодарност към демокрацията, към българите, че препотвърдиха нашата политика и че трябва да продължаваме да управляваме, заяви Борисов.

Отчитайки резултатите към момента, той заяви, че се вижда, че българският народ е толкова мъдър, че е постъпил по най-добрия начин.

ГЕРБ увеличава бавно разликата с БСП
Обновена

ГЕРБ увеличава бавно разликата с БСП

5% напред за ГЕРБ при 100% предварително преброяване

По думите му, за пореден път десницата категорично победила социалистите към този момент. Все пак Бойко Борисов изтъкна, че резултатите към момента съдържат условности.

Борисов благодари на всички българи, които участвали в изборите. "Срещу нас имаше един достоен съперник", изтъкна той. Бойко Борисов поздрави БСП и персонално Корнелия Нинова за "сериозната, мъжка битка". Чест и уважение на всички избиратели на другите партии, допълни Борисов. Според него резултатите препотвърдили, че ГЕРБ трябва да е водеща партия в управлението.

Бойко Борисов изтъкна, че в кратки срокове ще направят консултации на базата на решенията, които ще вземат утре, когато ще се събере изпълнителната комисия.

"За външната политика категорично се знае с кое няма да се допускат компромиси - това са вмешателствата във вътрешните работи на България", категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

"Преди да сме направили консултации, преди да сме чули какво мислят колегите, да им поставяме условия от екрана на телевизора, мисля, че не е коректно", изтъкна първият в ГЕРБ.

Борисов изрази надежда бързо да се направи правителство, което да отговори на очакванията на хората.

"Резултатите показват, че ГЕРБ е длъжна да направи правителство", заключи Борисов.