Часове след като стана ясно, че МВР шефът Веселин Вучков си е подал оставката заради неразбирателство с премиера Бойко Борисов, министър-председателят „изригна" спрямо доскорошния си министър.

В ден, в който по покана на ДАНС тук е шефът на ФБР, да се повдига тая тема, като я няма като точка в Министерски съвет, след като на посещение е стратегически важен президент с всичките си министри, те ме занимават с ченгеджийски номера, с дребнички такива проблеми да ме вкарват да се обяснявам аз, възмути се Борисов по време на брифинг с президента на Азербайджан. За пореден път Борисов подчерта, че всякак се мъчи да стабилизира държавата и да я изкара от кризата.

Виждате, за няколко месеца идват хора, хора, хора и точно в него ден ми се сервира това нещо. То политическо правилно ли е това, подкрепящо правителството ли е, изнудване ли е, запита Борисов. Видимо разгневен и на висок тон, той влезе в реторика сам със себе си дали в парламента има някой „по-разбирач по службите и какво да се направи в МВР и какво и кой колко струва там" от него самия. Нима заслужавам в днешния ден да ми правят тия номерца, разгневи се премиерът.

С цялото ми уважение към тях, правителство нямаше да има поне четири пъти досега. Вместо да се стегнат да работят там, в най-важния ми ден, когато цялата ми концентрация е там, те ми задават гатанки, продължи с недоволството Борисов.

Ако разбират по-добре от мен, ако считат, че могат по-добра стабилност да излъчат в България, ако си мислят, че някои с приказки те го държели ... от една година ако са ме държели, щяха да ме съсипят. Държели ме, за шлифера, да речем, констатира за финал на гневната си тирада Борисов.