Нека г-н Борисов да не се превръща в Ахмед Доган и да ни плаши с етническо напрежение. Днес в България няма никакъв риск от такова напрежение. С тези думи ген. Атанас Атанасов от Реформаторския блок се обърна към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Няма зависимост, по думите на реформатора, между това дали ДПС ще бъде във властта или ще се получи етническо напрежение у нас.

Като един от най-големите проблеми на родната политическа сцена ген. Атанасов посочи паяжината на ДПС, които в годините бавно и славно са се разполагали в държавната администрация и на възлови места, например в Министерство на вътрешните работи. „ДПС са навсякъде. Това трябва да се прекрати и няма риск от етническо напрежение", отсече реформаторът от ДСБ.

Той обърна внимание и на подозрения за връзки между среди на ГЕРБ и среди на ДПС. Именно заради това според него Реформаторският блок трябва да влезе в управлението на страната ни и да не допуска повтарянето на такива среди. Коалиция между ГЕРБ, Реформаторския блок и Патриотичния фронт е най-вероятният съюз за управление на България, стана ясно още от думите на ген. Атанас Атанасов.

Той използва момента и поздрави герберите за вчерашното им решение да не влизат в политически съюз с „България без цензура". От РБ са на мнение, че могат да се разберат с хората на Борисов дори и по теми като съдебната реформа. „Преговорите с ГЕРБ не са провалени", категорично заяви ген. Атанасов и коментира резултата от изминалите вече разговори между двете партии с думите - „би било неприлично още при първата среща да сключим споразумение".