Всички ние трябва да се гордеем с професионализма и отговорността на нашите военнослужещи, за това, че проявяват характер и смелост за подкрепа на международния мир и за подпомагане на населението в трудни моменти. Това е написал премиерът Бойко Борисов в профила си във фейсбук. От социалната мрежа той оправи поздрав към всички, които са свързали живота си с Българската армия, техните семейства, майки и бащи.

Борисов отбелязва, че днес честваме едни от най-ценните човешки качества - храбростта и смелостта. Затова призова на празника на Българската армия да склоним глави и да отдадем почит пред паметта на доблестните български воини, отдали живота си за България.

Премиерът припомня, че днес се почита и Свети великомъченик Георги Победоносец. В тази връзка той пожелава на всички, които носят името на светеца-мъченик за Христовата вяра - здраве, дълголетие, радости и смирение. „Нека Свети Георги ни пази, закриля и смирява", пише още Борисов.

Поздрав по повод Деня на храбростта и Българската армия от фейсбук отправи и лидерът на БСП Михаил Миков. Той изтъква, че когато отдаваме заслужена почит на българските воини за готовността им да демонстрират храбростта и самоотвержеността на своите предци, трябва да признаем, че днес те заслужават повече, отколкото получават от Родината".

Според Миков, когато говорим колко е важно Българската армия да бъде подсигурена технически и ресурси, за да изпълнява задълженията си, трябва да заявим със същата категоричност, че кадровият военнослужещ трябва да чувства нашето уважение и да разчита на справедлив социален статус, за да изпълнява своя дълг.

Лидерът на левицата също отправя поздрав към всички, които днес празнуват своя имен ден.