Премиерът Бойко Борисов и президентът Георги Първанов изпратиха поздравителни  телеграми до новоизбрания президент на Федеративна република Бразилия Дилма Русеф.

„Във връзка с този приятен повод, бих желал да засвидетелствам пред Ваше Превъзходителство желанието и готовността ни за активизиране и разширяване на приятелските връзки между нашите страни. Убеден съм, че взаимноизгодното сътрудничество между Република България и Федеративна република Бразилия ще допринесе за повишаване на благосъстоянието на двата народа, за укрепването на мира и сигурността в света", пише в писмото си министър-председателят Бойко Борисов.

Той пожелава на президента на Федеративна република Бразилия успешна и ползотворна дейност на поста,  здраве и лично благополучие.

„Надявам се новите високи отговорности и ангажименти да не възпрепятстват дълго отлаганото Ваше посещение в България", казва още премиерът Бойко Борисов.

В писмото си президентът Първанов казва: "Бразилският народ Ви гласува огромно доверие и вяра, че ще продължите реализацията на една политика, която нареди Бразилия сред водещите икономики в света и подобри социално-икономическото положение на милиони бразилци."   

Той отбелязва, че предизборната кампания, както и изборите в Бразилия, са били проследени с огромен интерес в България, а изборната победа на Дилма Русеф е изпълнила с гордост българския народ.

Президентът допълва, че се надява отношенията между двете страни да имат възходящо развитие и изразява надежда в най-скоро време Дилма Русев да посети страната ни.