Свидетели сме на поредната мръсна кампания от страна на ГЕРБ към лидера на БСП Сергей Станишев.
Това заяви на брифинг в кулоарите на Народното събрание Мая Манолова.

Според нея е отвратително, когато се атакува семейството му. Не било редно Цветан Цветанов и лидерът му Бойко Борисов, които уж претендирали за мъжественост, да атакуват една жена, след като не могат да се справят с мъжа й - лидера на БСП Сергей Станишев.

Според Манолова опозицията изкривявала фактите около спечелената от фирмата на Моника Йосифова обществена поръчка на ЕП.

Мая Манолова коментира още, че вече явно сме влезли в предизборната кампания за европарламент. ГЕРБ започват с кал и лични нападки, заяви Манолова.
В предстоящата кампания очевидно място за политики няма да има според нея.

Очевидно е обаче, че има лош синхрон между тезата за конфликт на интереси на ГЕРБ и становището на Европейския парламент, изтъкна Манолова.

По думите й, още по-абсурдно е да се говори за конфликт на интереси при положение, че отговорен за администрацията в ЕП не е президентът Мартин Шулц, а главният секретар Клаус Веле, който е представител на ЕНП.

Преди ден говорителят на ГД Комуникации на Европейския парламент Маржори Ван ден Брок изрично посочи, че няма конфликт на интереси, и че „фактът, че някой е съпруга или приятелка или съпруг на политик не го изключва от упражняването на всякакъв вид професионална дейност".

Стана ясно и че спечелилият проект е оценен от независима комисия, в която са включени 6-ма директори на дирекции в ЕП, отбеляза Моя Манолова.