Министър-председателят Бойко Борисов изпрати съболезнователна телеграма до премиера на Ливанската република Хасан Диаб по повод експлозията в столицата Бейрут.

Премиерът Борисов изразява своите искрени съболезнования за случилото се в Бейрут.

"Шокирани сме от мащабите на пораженията и множеството жертви и ранени вследствие на този трагичен инцидент. Изразяваме своята солидарност с народа на Ливан и готовността ни да окажем съдействие за преодоляване на последиците от трагедията", отбелязва министър-председателят Борисов в съболезнователната телеграма до премиера на Ливанската република.

Заместник министър-председателят и министър на външните работи Екатерина Захариева също изрази съболезнования и солидарност към народа на Ливан и близките на загиналите при експлозията на пристанище Бейрут, при която загинаха най-малко 100 души, а над 4000 бяха ранени.

Няма ранени българи в Бейрут

Няма ранени българи в Бейрут

Причината за взрива е избухването на цистерни с амониев нитрат

Екатерина Захариева изпрати съболезнователна телеграма до министъра на външните работи и емигрантите на Ливанската република Шарбел Уехбе.

"Изразявам най-искрено съчувствие на народа на страната Ви и бих желала да предам нашите съболезнования на семействата и близките на загиналите. Желаем бързо възстановяване на ранените", посочва Екатерина Захариева в съболезнователна телеграма до ливанския си колега.

Мощна експлозия в Бейрут рани десетки
Обновена

Мощна експлозия в Бейрут рани десетки

Възможно е да е взривен склад с пиротехника на пристанището

Съболезнования към президента на Ливан Мишел Аун по повод жертвите на експлозията в Бейрут изрази и българският държавен глава Румен Радев. В писмото си българският президент изрази надежда за бързо възстановяване на ранените и успешно преодоляване на последиците от този трагичен инцидент, съобщиха от Администрацията на президента.

По думите на държавния глава трагедии като тази не само унищожават десетки човешки съдби, но и поставят на изпитание възможностите на обществата да се справят и с икономическите, и със социалните последствия.