"Лесно е да коментираш свободата, но трябва и да се свърши доста работа. По-свободни надали са били българите някога. Както искат да изопачават, че някой им забранил да празнуват. Тържества по време на пандемия никой не прави, но да се работи е достойно."

Това каза премиерът Бойко Борисов по време на инспекцията на магистрала "Хемус" в отговор на критики на президента Румен Радев, че властта се опитва да постави паметта ни под карантина.

Румен Радев: Властта се опита да постави паметта ни под карантина, но хората са тук
Обновена

Румен Радев: Властта се опита да постави паметта ни под карантина, но хората са тук

Президентът направи коментара на Шипка

В изказването си на връх Шипка държавният глава попита: "Очаквали ли сте, че някога някой ще ви забрани да се качите на Шипка, че някой ще се осмели да посегне на правото ви да се поклоните пред онези, на които дължим свободата си."

Вчера вицепрезидентът Илияна Йотова пък заяви, че с липсата на тържествата на Шипка се прави всичко възможно да се ограничат възможностите на президента да разговаря с българските граждани

Йотова: Прави се всичко президентът да не разговаря с хората

Йотова: Прави се всичко президентът да не разговаря с хората

Нито една друга държава не допусна хаос с ваксините, недоволен вицепрезидентът

Борисов подчерта, че тези, които коментират са там, където искат.

Никой не им е нито забранил, нито ги е спрял. Просто са такива лъжци, такива манипулатори. Затова аз обичам да показвам. Това е българин, изтъкна Борисов, посочвайки един от мостовете на магистралата и допълни "работещ и правещ сам своята история".

Припомняме, че премиерът инспектира строителните дейности по магистрала "Хемус". Малко по-рано днес той заяви, че на 17-18 март отварят АМ "Хемус" в частта с тунел "Витиня".