До последния ден няма да излъчим кандидат за президент. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на участието си в конференцията на Жени-ГЕРБ, съобщава bTV.

Припомняме, тази сутрин партията се регистрира в ЦИК за изборите 2 в 1 на 14 ноември.

По думи на Борисов, ако името на кандидата им за президент стане ясно по-рано, ще има атака към него и даде пример, че в публичното пространство се е завъртяло името на проф. Асен Балтов, като номинация на ГЕРБ и е последвало уволнението му от "Пирогов".

Той изрази недоумение относно твърденията на министъра на културата Велислав Минеков, че ГЕРБ е "превзела със сила" два етажа от НДК и не плаща наем за тях. Нали по Конституция служебното правителство трябва само да уреди едни честни избори, а те не са честни, защото не приеха да броят квитанциите, изтъкна Борисов. Той отсече, че Минеков лъже и обясни според кой закон на кого партията плаща наем.

Президентската ни двойка може да спечели изборите, убедена Захариева

Президентската ни двойка може да спечели изборите, убедена Захариева

ГЕРБ отново ще бъдат първа политическа сила

"Ако искат с Рашков да дойдат и да изгонят хората от офисите, ние ще запознаем Брюксел и комисията ЛИБЕ за безобразията на един служебен кабинет. Радев го праща Минеков, бухалката си - Рашков. Те не могат да спечелят избори иначе", отбеляза Борисов и допълни, че сега искали "да докопат кандидата за президент, за да се разправят с него още преди да има имунитет".

Борисов разкритикува целия служебен кабинет и водената от тях политика. По негови думи са приети лобистки текстове в актуализацията на Бюджет 2021, а нивата на корупцията са рекордни.

"Надявам се да изчегъртаме мъжете от ГЕРБ и да дойдат жените на власт, за да няма такива самозабравили се мъже с голямо его, които са склонни да тласкат държавата в хаос. Да си седят вкъщи и да си готвят те манджите", заяви Борисов на днешния онлайн форум, на който Жени-ГЕРБ избраха новото си ръководството. За председател на структурата беше избрана Екатерина Йорданова, а за нейни заместнички - Милена Дамянова, Мария Христова, Алисе Муртезова, Йоана Йончева-Фильова и Карамфила Гюрова.

Борисов изтъкна, че няма друга партия, в която да участват толкова много жени и напомни, че от ГЕРБ са излъчени еврокомисари, евродепутати, министри и кметове от нежния пол.

ГЕРБ с няколко варианта за кандидат-президент, обсъждат и Петър Стоянов

ГЕРБ с няколко варианта за кандидат-президент, обсъждат и Петър Стоянов

Важното било кандидатът да може да привлече всички, които не харесват Румен Радев