Премиерът Бойко Борисов продължава да е със симптоми на общо неразположение. За състоянието си съобщи самият той в официалната си страница във Фейсбук.

Той посочва, че няма промяна в здравословното му състояние и се лекува като всеки български гражданин, на когото е предписано домашно лечение от личния му лекар.

Борисов подчертава, че общото му състояние не му пречи да продължава да изпълнява служебните си задължения.

"Уверен съм, че нашето общество, водено от нашите лекари, които са едни от най-добрите в света, ще премине и през това изпитание. Спазвайте мерките и се пазете!", пише той в социалната мрежа.

Каракачанов: Борисов е добре, няма нужда от заместници
Обновена

Каракачанов: Борисов е добре, няма нужда от заместници

Засега не се налага премиерът да бъде настанен в болница

Припомняме, в неделя премиерът Бойко Борисов обяви във Фейсбук, че е с коронавирус. Преди това РЗИ официално му свали карантината след два отрицателни PCR теста.

Инспекцията наложи карантина на всички близки контактни лица на зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков след положителен тест за COVID-19.

Вчера вицепремиерът Красимир Каракачанов съобщи, че Борисов е добре и засега няма нужда от заместници.

Председателят на Центъра за защита на правата в здравеопазването д-р Стойчо Кацаров пък заяви, че столичната РЗИ е нарушила закона с отмяната на карантината на премиера. По-късно през деня стана ясно, че директорът на столичната РЗИ Данчо Пенчев е подал оставка.

Борисов е с коронавирус
Обновена

Борисов е с коронавирус

Той разкри, че е с общо неразположение, но по преценка на лекарите остава на домашно лечение