Вчера съм изказал съболезнования и извинения и на майката, и на сестрата много преди да направите тази инсинуация.

Първанов изригна: Борисов е циничен за пореден път
Още...

Това обясни ядосан премиерът Бойко Борисов в парламента преди редовния петъчен контрол, помолен да коментира вчерашните си думи, че кучето на БЧК, открило трупа на Мирослава от Перник, трябва да бъде наградено с пържоли, а близките на убитото момиче да се извинят на полицаите.

Когато съм коментирал работата на следовото куче, аз като кучкар, всеки знае, че това е най-добрата награда за него, както за Марин орден "Стара планина", подчерта премиерът (преди два деда президентът Първанов връчи високото отличие на вицепрезидента Ангел Марин, б.р.)

Хората се радват на ордени, а кучето на месо, като всеки кучкар това казвам, посочи Борисов.

Мрежите в нета погнаха Борисов за поредните реплики
Още...

Считам, че Марин не трябваше да получи орден "Стара Планина", за това че помилва толкова престъпници, не вярвам, че това е неговата заслуга да получи орден "Стара планина" от президента Първанов, категоричен бе премиерът.

Министър-председателят все пак призна, че коментарът му за кучето и пържолите не бил уместен. Единственото, което съм искал е заслугата на четириногото, заяви Борисов. Кучетата от Червения кръст, полицейските кучета, сме неразделна част, те са помощници и много пъти вършат повече работа, отколкото всички останали, допълни той.

Остро съм порицал колегите от МВР, които са допуснали недопустима грешка да се предоверят  и да бъдат небдителни, когато са правели оглед, каза още Борисов по повод на това, че единият от убийците на Мирослава се самоуби при оглед в дома му. Това е грубо нарушение на всички правила, категоричен бе Борисов.

Премиерът обясни още, че когато има тежки криминални случаи, полицията работи под огромен натиск - от него, от министъра, от медиите и интервютата, които дават близките на жертвите. По думите на Борисов, изявленията на семействата на жертвите винаги са в ущърб на полицията. Като тактически действия първите заподозрени винаги са близките, каза още той. Ние не можем още от първия ден да започнем да им обясняваме какво правим, категоричен е министър- председателят. Това обикновено ги изнервя, те започват да говорят пред вас и се получава този негативен образ на полицията, подчерта министър-председателят

Той каза, че полицаите също имат семейства и ги боли от коментари, че са некадърни и мързеливи.

На въпрос на News.bg защо 2 месеца МВР обясняваше, че Мирослава не е отвлечена, а в чужбина пие коктейли, премиерът отговори: "Това са тактически действия".

По-късно от парламентарната трибуна премииерът повтори, че лично се е извинил и поднесъл съболезнования на майката и сестрата на Мирослава.
Той допълни, че се е скарал на вътрешния министър Цветанов за грубата грешка на полицаите, допуснали самоубийството на единия от убийците.

Междувременно в изявление от името на парламентарна група лидерът на ДСБ Иван Костов се обърна към премиера с думите, че не е вярно, че е разбран неправилно. Напротив, правилно бяхте разбран, г-н премиер, че поискахте близките на убитата да се извинят на МВР. Това е недопустимо, подчерта Костов.

По думите му, това са хора изгубили най-близкия си човек, те могат да изпаднат в нервна криза, но държавата не може и затова подобни изказвания са недопустими.
Не може, според Костов, премиерът да иска едно семейство, загубило дете, да се извинява на МВР.

Премиерът обясни и защо е оставил Андрей Иванов начело на софийската структура на ГЕРБ. Разговарях с изпълнителната комисия, с Йорданка Фандъкова и всички казаха, че той работи добре по време на изборите, каза Бойко Борисов. Андрей Иванов знаел какви са упреците на лидера на ГЕРБ към него и затова подал оставка като шеф на СОС.