Представителите на "Обединени патриоти" във властта са успешни и затова на този етап агресивната политика от миналото трябва да остане на заден план, а "златна прегръдка" между ГЕРБ и националистите няма, коментира пред БТВ лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

"Премиерът Борисов не би трябвало да дава оставка без консултиране с нас като коалиционни партньори. Ако ние не се свалим, няма кой", обясни Сидеров.

"Нито една обструкция няма от европейските партньори за участието на Патриотите във властта. (...) Участието на "Обединени патриоти" във властта показва стабилност, легитимира нашите партии и ще ги легитимира още по-добре като представители на консервативната политическа среда по време на председателството", заяви Сидеров.

"Атака" няма партийни назначения и политическата сила е гласувала доверие на експерти, обясни той. А един националист във властта се чувства, "като човек, който реално може да свърши нещо - мога да лобирам нещо да стане през някой министър".

Във връзка със своята умиротвореност в думите и действията си, той обясни: "Моята позиция, моята роля в момента е такава. Председател съм на "Обединени патриоти" в парламента, трябва да координирам три партии". Волен Сидеров коментира, че "животът е най-големият сценарист и режисьор" и сега общува спокойно с актьора Евгени Будинов (депутат от ГЕРБ), с когото се сблъска преди години пред НАТФИЗ.

Волен Сидеров похвали две от големите инициативи на ГЕРБ - за ревизията на приватизацията и за активизиране във външната политика.

Работодателите недоумяват от популизма на "десните" ГЕРБ за ревизия на приватизацията

Работодателите недоумяват от популизма на "десните" ГЕРБ за ревизия на приватизацията

Не очакват реални резултати от премахването на давността

Сидеров вярва, че повечето българи искат проверки на приватизацията: "Знам, че е трудно да се направи този прочит. Смятам, че е необходимо. Какъв ще е резултатът не можем да кажем, ще е много идеалистично да има пълна справедливост". Експерти видяха в заявките за ревизия инструмент за политическа разправа с конкретни лица от бизнеса. Сидеров коментира, че е странно, че БСП бяга от темата и не иска да подкрепи конституционните промени.

Националистът приема много добре участието на премиера Борисов в танца със саби в Саудитска Арабия: "В момента България е уникална като държава, защото е добре приета от различни посоки на света. Бойко Борисов провежда една балансирана и много добре премерена политика".

Борисов с интерес към енергийните потоци от Централна Азия и Близкия изток

Борисов с интерес към енергийните потоци от Централна Азия и Близкия изток

Саудитска Арабия е заинтересована от засилване на търговския обмен с България