Не виждам нищо укоримо. Укоримо е да обвиняваш другите, а ти да казваш че си девица.

Така премиерът Бойко Борисов коментира последните изнесени от данни от прокуратурата за контактите на бизнесмена Пламен Бобоков. Борисов потвърди, че има комуникация с Бобоков, че го познава, че са общували - нещо повече - водил го е като част от правителствени делегации в чужбина. Борисов си спомни, че е участвал и в откриването на негов завод в Румъния.

На въпрос дали чатът е автентичен той заяви: Автентичен е... сигурно, не съм момиче да се пазя смс-те в телефона.

Бойко Борисов наистина не разбира, каква е тази истерия, която се развива от медиите и се ядоса на въпроси за война между него и президента.

"Не виждам защо е тази истерия, ако е Борисов е укоримо, а ако е Радев е атака" - на тази интерпретация премиерът много се ядосва. По думите му от сутрин до вечер всеки иска да се оправдава с него. Другото, на което се ядосва Борисов, е това, че Румен Радев само преди няколко седмици е излязъл и е поискал правителството да извади наяве чатовете си с големия бизнес. Сега пък излизат тези чатове и те се правят на девици, коментира Борисов, според когото не може постоянно да се обвиняват само другите.

За това, че секретарят Пламен Узунов е на разпит в момента, премиерът заяви: И какво като е на разпит, всички сме били на разпит. Пламен Узунов беше милиционер от Пловдив, аз съм го правил директор, бил на разпит... ми да бъде, това ли ни е темата?...

Аз не водя война, аз правя заводи, пътища, суперкомпютри... - с тези думи на практика Борисов завърши коментара си, който започна с "отдавна не коментирам, само показвам фактите", и се отдалечи ядосан на журналистите, тъй като те не искат да разглеждат завод, да видят инвестициите и новото, което се изгражда в България. Според Борисов скандалите и политическите интриги само ни отдалечават от големите цели.

Премиерът Бойко Борисов заедно с финансовия Владислав Горанов е в Пазарджик, където ще открие логистичен център, изграден от дъшерна комапия на немски консорциум, който има завод за авточасти в Пазарджик. Ще бъдат разкрити 400 нови работни места.