От ГЕРБ винаги сме водили толерантна кампания и не сме си позволявали да отвръщаме на злобата със злоба. Отвръщаме само с работа. Благодарение на това и този път спечелихме убедително и без никакви съмнения относно честността на вота. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на среща с 9-те нови кмета на ГЕРБ, които бяха избрани на провелите се в неделя частични местни избори в страната.

Министър-председателят ги поздрави за успешното представяне и заяви, че в бюджета за 2021 г. акцент ще бъдат малките населени места.

По негови думи за големите градове са били дадени милиарди. В малките населени места обаче също живеели много хора.

Борисов очаква най-тежката година: Който и да управлява, трябва да сме подготвени
Обновена

Борисов очаква най-тежката година: Който и да управлява, трябва да сме подготвени

Премиерът инспектира стротелните работи на Околовръстното в София

"Където няма детски градини, където няма училища - ще построим. И това не важи само за градовете и селата с кмет на ГЕРБ", обеща Борисов.

Той изтъкна, че сериозно внимание ще се обърне и на ВиК инфраструктурата. Премиерът посочи, че активно се работи по АМ "Хемус", като скоро строителните дейности ще обхванат цялото трасе на пътя Ботевград - Видин.

Когато сме готови с всичко, ще видите какъв икономически тласък ще дадем на Северна България, прогнозира той и добави, че най-късно до началото на следващата година отсечката между "Буховци" и "Белокопитово" на "Хемус" ще е напълно готова.

Борисов бе категоричен, че правителството ще изпълни своето обещание за двойно увеличение на учителските заплати. За целта били заделени 360 млн. лв.

Той напомни, че месечната добавка от 50 лв. към пенсиите ще остане до края на пандемията. "В тази тежка и извънредна ситуация всеки човек има нужда от помощ. Над 2 млн. са пенсионерите и ние ще се погрижим за тях", обеща премиерът.

Борисов искал да чуе протестиращите как ще управляват, а не да показват бесилки и ковчези

Борисов искал да чуе протестиращите как ще управляват, а не да показват бесилки и ковчези

Уважавал протестиращите, но и имало провокатори сред тях