"Високо ценим сериозния принос на Германия към съвместните операции на българските граници", каза премиерът Бойко Борисов при срещата си с държавния министър на вътрешните работи, спорта и интеграцията на Свободната държава Бавария Йоахим Херман, която се проведе в Министерския съвет.

В контекста на борбата срещу международния тероризъм страната ни отдава голямо значение на бързия и качествен обмен на информация между всички ангажирани институции в реално време.

В рамките на разговора им в Министерския съвет премиерът Борисов изтъкна традиционно приятелските отношения на страната ни с Германия, в това число и с федералната провинция.

"Ще продължим да разчитаме на подкрепата на Германия, и в частност на Бавария, за нашите усилия в полза на общоевропейската сигурност", заяви Борисов.

Борисов изтъкна отличната съвместна работа по приоритетната област "Сигурност" на Дунавската стратегия. По време на срещата премиерът Бойко Борисов отбеляза усилията на България за гарантиране сигурността на външните граници на ЕС и сътрудничеството с Фронтекс и подчерта ползите от полицейското сътрудничество и проактивната съвместна работа по всички въпроси от взаимен интерес.

Като съпредседател на Берлинския процес през настоящата година България работи за засилване на регионалното взаимодействие в борбата срещу корупцията и превенцията на радикализацията сред младите хора, стана ясно по време на срещата.