Премиерът Бойко Борисов отново се качи на джипа, за да "инспектира" ремонти на междуградски пътища в Родопите. Заедно с него бяха министърът на финансите Кирил Ананиев, зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков и образователният министър Красимир Вълчев.

"Моите опоненти казват, че лъжа народа. Като обещаваме, аз не ви лъжа от джипката. Като обещаваме училища, се отпускат пари", заяви премиерът по време на излъчване на живо в профила му във "Фейсбук".

Близо до село Рохлева премиерът разговаря с група хора, на които Борисов обеща, че след ремонта на пътя, ще бъде изградена и подпорна стена. След което се отправи към село Биркова, където заедно с другите министри разгледаха новото училище в селото.

"Как да кажем ние на тези хора от тези села, които са изцяло мюсюлмански, че и те са българи, като нямат път, нямат училище, детска градина или спортен салон", отбеляза той.

В училището Борисов подчерта, че той бил извадил България от най-тежката финансова криза през 2008-2009 г., "когато победихме тройната коалиция и заварихме огромна дупка в бюджета. Тогава направихме най-постния бюджет". И не само стабилизирали финансите, но и тази година ни приели в Европейския банков съюз и в чакалнята на Еврозоната.

Борисов се похвали с потвърждаването на кредитния ни рейтинг от Standard & Poor's

Борисов се похвали с потвърждаването на кредитния ни рейтинг от Standard & Poor's

Щели сме да се върнем бързо към ускорен икономически растеж

"Втория път, когато дойдохме, заварихме изтърбушената КТБ. Работихме, събирахме пари и възстановихме дупката. Тогава платихме, уважаеми г-н Радев, двата руски реактора за АЕЦ "Белене", че парижкия съд ни начисли и по 300 хил. евро на ден, плюс неплащането на сметките по американските централи - общо над 6 милиарда", обърна се премиерът към президента.

Кое ви дава право да кажете, че това е бюджет на разрухата, отново запита Борисов държавния глава. "България никога не се е нуждаела от единство, както сега, а вчера държавния глава използва много тежки думи. Чуха се и евтини приказки, че от джипа се разхвърляли пари", коментира още министър-председателят.

"Последни затворихме, за да може икономиката да расте. Сега затваряме за 3 седмици и ще отворим за празниците, за да могат хората да си отдъхна психически. Това е като на фронта. Не случайно казваме, че е война", каза още Борисов.