Да се възобновят зелените коридори за имунизация срещу COVID-19 там, където има възможност. Където има чакащи за ваксини пуснете зеления коридор и да минат хората.

Това заяви премиерът Бойко Борисов пред здравния министър Костадин Ангелов и шефа на "Пирогов" проф. Асен Балтов. Борисов инспектира детското отделение в "Пирогов" рано тази сутрин.

Здравният министър информира премиера, че тази сутрин са пристигнали очакваните 52 800 дози от "Астра Зенека".

Те ще бъдат разпределени в зависимост от движението на фазите в съотвените здравни инспекции в отделните здравни инспекции, поясни Ангелов.

Пристигнаха новите дози от "Астра зенека", Ваксинационният щаб с нов сценарий

Пристигнаха новите дози от "Астра зенека", Ваксинационният щаб с нов сценарий

Проф. Гигов увери, че с новите дози ще продължат и "зелените коридори"

По думите му днес до обяд ще решат дали да пуснат "зелените коридори" или не, защото в различни области по различен начин вървят фазите. Интересът е изключително голям, изтъкна здравният министър.

По време на обиколката на детското отделение Балтов заяви, че на година през "Пирогов" преминават по около 40 000 деца, като 10 000 остават на лечение.

По време на инспекцията премиерът пожела на лекарите отделението да бъде все така празно, както е в момента.

Връщат "зелените коридори" при по-големи количества ваксини

Връщат "зелените коридори" при по-големи количества ваксини

Това съобщи директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов

"Пирогов никога не е бил празен", отбеляза на свой ред Балтов. Той подчерта, че реално в "Пирогов" си има една малка детска болница.

Борисов запита защо не са го направили преди. "Пирогов как изглеждаше преди 2-3 години, как изглежда сега, възмущава се премиерът.

Виновните няма да си признаят, но на нас поне ни е чиста съвестта, че всичко, което можахме направихме за тази болница, добави той. 

През изминалата година правителството отпусна 14 995 760 лева на най-голямата спешна болница у нас за строително-монтажни работи и за купуване на медицинско и немедицинско оборудване за нуждите на лечебното заведение.

"Приключва цялата енергийна ефективност на 5 сгради. Имаме изцяло обновяване на външния им вид, смяна на дограмата, отопление, осветление. Разполагаме и с най-съвременна апаратура", добави директорът на "Пирогов" Асен Балтов.