Лидерът на партия ГЕРБ и премиер на България очаква в четвъртък-петък (преди евроизборите в неделя - б.р.) отново "да бъдат нападнати и ударени" по някакъв начин - като например, втори Костинброд.

Припомняме, 350 000 незаконни бюлетини бяха намерени в печатницата на Костинброд ден преди парламентарните избори на 13 май 2013 г.

На 16 декември 2013 г. СГП внесе обвинителен акт срещу бившия главен секретар на Министерски съвет Росен Желязков (настоящ министър на транспорта в кабинета "Борисов-3" - б.р.).

Желязков бе обвинен за това, че в периода 27 април 2013 г. - 12 май 2013 г., като главен секретар на МС, не е изпълнил служебните си задължения и не е осъществил контрол върху дейността на служителите от администрацията към МС по отношение на изпълнението на задълженията на "Мултипринт"ООД по договор за изработка и доставка на 8 343 000 броя бюлетини за гласуване.

На 22-и януари 2014 г. СГП протестира решението на СГС.

Румен Радев към Бойко Борисов: Не каня магистрати вкъщи, искам законност

Румен Радев към Бойко Борисов: Не каня магистрати вкъщи, искам законност

МС и НС "задраскаха" състезателната процедура за избор на изтребител

"Може ли да има справедливост от комунистите. Къде пише, че разделените власти имат право да привикват съдебата власт. Такава ли справедливост говорим, за тези времена ли искат да ни върнат хората в президентството", запита Борисов по време на закриването на еврокампанията на ГЕРБ.

Повод за думите му бяха консултациите, които президентът Румен Радев провежда с представители на съдебната власт, преди началото на процедурата за избор на нов главен прокурор. Борисов запита като отиде магистратът сам на тази среща в президентството какво прави, за какво си говорят.

По думите на Борисов навремето не е имало нито паркове, нито фонтани, нито метро, а сега, когато работят, пак са недоволни. Борисов призова, че всеки ден трябва да се доказва всеки един от партия, защото: "имаме енергията да си изкараме мандата и местните избори".

Йончева помага на Цацаров с документи за къща в Барселона

Йончева помага на Цацаров с документи за къща в Барселона

БСП изготвя сигнал съвместно с юристи

"ГЕРБ са дисциплинирани, а другите са помагачи на БСП. Бившето БКП не са се променили, защото конгресите идват един след друг", каза той.

По време на речта си на финала на кампанията Борисов призна, че първоначално искал да критикува, но този път нямало да го направи. Причината - като се скара и останалите от партията се снишавали, започвали да стават колебливи и това давало шанс на опонентите да си мислят, че ГЕРБ са станали слаби. "Ние сме като Кобрата - продължаваме напред", каза премиерът.

Манфред Вебер иска Европа на мира и свободата

Манфред Вебер иска Европа на мира и свободата

По думите му България е уважавана в Европейския парламент

По думите на Борисов София щяла да спре, ако не били направени тангентите и пътищата. "Да ги питам сега, как щяхте да карате, мили опоненти. Защо не сте ги направили, защо не ги направихте", каза той.

От партията са си извлеки поуките от направените грешки едва, след като са си изяли шамарите, каза той.

Лидерът на управляващата партия призова структури да се организират добре за изборите. "Помолете се на хората да ни извинят за слабостите. Извлекли сме си поуки. Много добри неща правим, но това веднага се приема за даденост", завърши премиерът.