Премиерът ревизира всички приватизационни сделки през прехода. Това обяви самият той по време на днешното правителствено заседание.

Борисов обяви, че много се бил ядосал по темата за "Булгартабак" и изтъкна, че компанията не била продавана от него.

"Много ясно искам да го кажа на тези, които са им сведени тези опорни точки. "Булгартабак" нито имаше пари в сметката тогава, това, което са ми доказвали и беше продаден от Агенция за приватизация, и аз моля медиите да питат шефа на тази агенция да разкаже за сделката как е направена с консултант "Сити банк", една от най-големите банки с опит. С наблюдаващ министър Трайчо Трайков. И за това понеже виждам, че и Конюшните (скандалът за бившите Царски конюшни в София, б.р.) бързо забравиха и много други неща се забравиха. Поинтересувах се малко, има още поне две години за много от сделките за абсолютната давност.

Затова с МВР, на ДАНС разпоредбите, които ще дам, да направим ревизия на целия преход. На всички приватизационни сделки, за да стане ясно кой кога и какво е продавал и дали това е реалната цена. В тази сфера, живот и здраве да минат изборите, ще се съсредоточим в пълния обем", зарече се премиерът.

"Да отидат всичко, което имат за "Булгартабак", да го извадят - щом имат претенции към нея. Аз не съм продавал Булгартабак", заяви премиерът явно много раздразнен от завъртялата се из медиите тема.

Той се обърна към министрите от кабинета с въпроса: "Както всеки един от вас, когато продава нещо, пита ли ме мен? Има си надлежен ред, заяви премиерът и изтъкна, че затова министърът е персонално отговорен.

"Аз не мога да назнача един човек във вашите министерства - понеже публиката си мисли обратно", ядоса се премиерът Борисов. "Чистачка не мога да назнача в едно министерство, без министърът да я назначи!", коментира още той.