Турция постепенно се отделя от Европа, изтъкна дипломатът Бойко Ноев пред БНТ. По думите му това е свързано със Сирия, с конфликтите със САЩ и други държави. Турция се измества политически, обясни Ноев.

Дипломатът предвижда в близко бъдеще Русия и Турция да вървят ръка за ръка. Това според него представлява проблем за страната ни.

Умалено копие на режима на Путин вижда Бойко Ноев в Турция. Той се съмнява, че Турция може да води този начин на живот, който се води в Европа. Обществото в югоизточната ни съседка полага усилия, за да влезе в европейския ритъм, това показват превратите през десетилетие, коментира Ноев.

Едни от проявленията на политиките на Ердоган са проблемът между Турция и Гърция за двамата войника. Това поред Ноев се отразява Европейския съюз и на България.

Ципрас звънна на Путин, оплаква се от Ердоган

Ципрас звънна на Путин, оплаква се от Ердоган

Обсъждали са и отношенията между Москва и Брюксел

По повод предстоящата среща на ЕС и Турция във Варна, Ноев коментира, че очаква едно надлъгване между двете страни с цел подобряване на отношенията.

Единствената европейска граница на Турция са България и Гърция. Според него Турция не би могла да се откаже от това. Дипломатът намира заплахите на Ердоган са нереалистични.

Ще има среща ЕС-Турция във Варна

Ще има среща ЕС-Турция във Варна

Тя беше под въпрос заради възражения на Гърция и Кипър