Депутати от БСП и от ДПС внесоха вота на недоверие по темата "Здравеопазване" след обедната си почивка. Случайно или не, опозицията даде време на мнозинството да се нахрани, за да може след това по-лесно да преглътне "горчивия хап" на вота.

Вотът е срещу цялото правителството, обяви депутатът от БСП Емил Райнов, след като двете формации внесоха в деловодството на парламента 69 подписа. Това управление трябва да си ходи, категоричен бе социалистът.

По думите на ДПС депутата Хасан Адемов от БДЦ давали индикации, че и те могат да се присъединят към вота на недоверие след като се запознаят с мотивите.
Засега под вота са се подписали и двама независими народни представители – Велизар Енчев и Георги Кадиев.

Хасан Адемов определи като манипулации твърденията на Радан Кънев, че ДПС са искали разрешение от ГЕРБ за темата на вота на недоверие.

И БСП, и ДПС са автономни политически партии, които могат самостоятелно да вземат решение и някои да се прави на интересен на гърба на ДПС е просто несериозно”, подчерта Хасан Адемов.

Вотът на недоверие е форма на диалог между управляващи и опозиция, коментира още депутатът от ДПС. Надеждата ни е да има корекция в този сектор, добави Адемов.

По мнението му политиката в сектор Здравеопазване, която се водела в момента, е крайно неправилна. Налагал се командно административният подход, а той е вреден за българските граждани. Част от тях се лишавали от здравеопазване, а също така се пречело и на лекарите да работят спокойно.

Москов се чуди дали изобщо ще бъде внесен вот на недоверие за здравеопазването

Москов се чуди дали изобщо ще бъде внесен вот на недоверие за здравеопазването

Напълно е спокоен

Припомняме, преди две седмици здравният министър Петър Москов бе уверен, че от БСП и ДПС няма да съберат достатъчно подписи, за да го внесат в деловодството на парламента.

Вотът на недоверие няма да мине, спокоен Москов
Обновена

Вотът на недоверие няма да мине, спокоен Москов

Нека си правят вотове, това е политическа игра

Относно исканата проверка за доверието към неговата дейност министърът каза, че това не го интересувало.