Сергей Станишев Възможно е социалисти и социалдемократи да се явят заедно на следващите парламентарни избори. Това декларираха лидерите на БСП и на Партия “Българска социалдемокрация” Сергей Станишев и Александър Томов след поредната среща на двете ръководства.

Двамата лидери подчертаха, че загърбват миналото в отношенията между БСП и Евролевицата не заради своите партии, а заради бъдещето на България.

В следващите месеци ръководствата на БСП и Партия “Българска социалдемокрация” ще вземат решението дали ще се явят заедно с обща алтернатива на следващите парламентарни избори.

Целта е в следващия парламент да има стабилно ляво мнозинство, което да управлява страната по различен начин от десницата, заяви Станишев. Той подчерта, че е идентична оценката на социалисти и социалдемократи относно дейността на правителството и мнозинството и проблемите в икономиката и социалната сфера.

Най-вероятно БСП и Партия “Българска социалдемокрация” ще излязат до дни с обща кандидатура за председател на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в България, чието общо събрание ще се проведе в края на месеца.

Двете партии разполагат със 140 делегатски гласове от общо 264, които са достатъчни за избор на ръководство, оглавявано от кметове на левицата.