Станишев Козметични корекции и смени на отделни министри няма да решат проблемите на кабинета, които се коренят в политиката на това управление, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев.

Според него, ДПС настоява за правителствен ремонт в контекста на подготовката си за местни избори. По думите на Станишев, за ДПС резултатите от кметския вот са от изключително значение. Председателят на БСП уточни, че няма информация за сондажи от страна на управляващите по повод формирането на експертен кабинет, а само прави своя анализ.

На мястото на политическите сили, които биха били поканени за участие в експертен кабинет, бих се поколебал да се качвам в една лодка, която е пълна с пробойни и бавно потъва, заяви соцлидера по повод идеята на Стефан Софиянски за съставянето на експертен кабинет с участието и на други десни формации.

Станишев допълни, че предложението на столичния кмет и лидер на свободните демокрации е обвързано с подготовката на местните избори в София. По думите на председателя на БСП, според социологическите проучвания, при силни кандидати на СДС и БСП за столицата Софиянски ще остане едва трети на първия тур.

Според Станишев, по тази причина столичният кмет лансира идеята за експертен кабинет, за да има резервен вариант за свои политически цели в бъдеше.