Имахме предложение към наш човек, много преди ген. Радев, но той отказа. Това призна в ефира на Нова телевизия зам.-председателят на БСП Стефан Данаилов.

Ламбо поясни, че въпросният човек бил ярка партийна личност, но запази името му в тайна. Самият Стефан Данаилов също получил предложение, но не го приел.

По думите му, хората в БСП не могат да простят на онези, които напуснали и отишли в АБВ. В БСП все пак преглътнали този факт и решили да опитат заедно с АБВ в президентската надпревара, но партията на Първанов им се „качила на главата“.

Ние нямаме реална кандидатура, която да ни донесе повече от 15-16%“, прогнозира Ламбо. Основният опонент на БСП ще бъде ГЕРБ. Според Данаилов е важен балотажът, тъй като допуска, че тогава левият вот ще се обедини около кандидатурата на ген. Радев.

Според него народът иска промяна на статуквото. „Всички кандидати от другите политически сили са участници в това статукво. Как ще го променят“, запита проф. Данаилов.

Той изтъкна основното предимство на ген. Радев - не е участвал в политически игри. През целия си живот той е пазил небето на България.

Най-големият проблем на БСП е, че не си готви предварително кадрите. Партията се изтощила. „Колко народ излезе от тази партия. Това роене изтощи“, коментира още проф. Данаилов.