БСП сезира главния прокурор за изнесените факти за безстопанственост, корупция, престъпно бездействие и умишлени действия на министри, областни управители и кметове, засягащи напоителни системи, язовири, ВиК инфраструктура, пречиствателни станции. Това обяви соцводачът Корнелия Нинова във "Фейсбук".

Ревизоро: Догодина ще има водна криза

Ревизоро: Догодина ще има водна криза

Той прогнозира, че до 6 месеца Бургас ще е във водна криза

Това става, след като министърът на околната среда и водите Емил Димитров - Ревизоро изнесе по време на петъчния парламентарен контрол скандални факти във ВиК сектора. Той предупреди, че те ще доведат до водна криза в страната и водни бунтове.

"Водата е национално богатство и въпрос на национална сигурност", написа Нинова и уточни: "Сезираме главния прокурор за изнесените факти. Ще му предоставим стенограмата от заседанието, за да започне проверка за евентуални извършени престъпления от министри, от областни управители и кметове, както и от самия премиер Борисов за неупражнен контрол."

Борисов иска по-добра координация за водния сектор

Борисов иска по-добра координация за водния сектор

Премиерът проведе разширено съвещание с регионалния, земеделския и екоминистъра

Веднага след изнесените от Ревизоро данни за ВиК сектора, Нинова заяви от парламентарната трибуната: "Чухте най-вярната и безкомпромисна оценка на управлението на Бойко Борисов. Въпросите за въздуха, чистата вода и храна са въпроси за здравето на нацията."