Трябва да се търсят възможности за правителство, ако е възможно с първия мандат. "Български възход" водят политика не на конфронтацията, не на разделението, а искат диалог и конструктивен разговор. Това заяви заместник-председателят на "Български възход" Виолета Комитова пред БиТиВи.

По думите ѝ всички правителства ще представляват сложна конструкция с много партии. Втората характеристика е, че ще бъдат с кратък живот и кратка употреба. Ако партиите не възприемат действителността, в която живеем - с многопартийни кабинети и кратък живот, ние няма да стигнем до съгласие, посочи Комитова.

За съставяне на правителство БВ предлагат контактни групи от всички партии за разговори без кавги. Два краткосрочни приоритета за решаване трябва да си поставят въпросните контактни групи, според Виолета Комитова - цената на живота и Шенген, след което да се подпише коалиционно споразумение за кабинет с кратък живот.

Според нея е възможен кабинет на малцинството. Ако се стигне до третия мандат за съставяне на правителство е възможно Стефан Янев отново да стане премиер, изтъкна Виолета Комитова. Тя е готова отново да стане регионален министър, ако се стигне до формирането на правителство.

Стефан Янев успокоява Радев - диалогът може да роди кабинет

Стефан Янев успокоява Радев - диалогът може да роди кабинет

Предсрочните избори ще решат вътрешнопартийни проблеми