В Стара Загора народният представител от БЗНС–“Народен съюз” Моньо Христов прогнозира пред БНР, че е възможно България да има програмно правителство след март следващата година.
Според депутата инициатор за съставянето му ще бъде клуб “Новото време”, като в състава му ще има представители на всички парламентарно представени партии без тези в коалицията ОДС.

Припомняме, че на заключителната пресконференция на ПГ на НДСВ зам.председателят на групата Мирослав Севлиевски не потвърди, но и не отрече евентуалното формиране на нова парламентарна група.

Моньо Христов, който е член на комисията в Народното събрание за разследване на зърнената криза, коментира още, че има данни тя да се окаже зърнена афера. Това показвало досегашното разследване на Държавния резерв.
Христов не пожела да цитира факти, защото информацията била класифицирана. Тя обаче показвала, че зърно в България ще има най-много до средата на март, а вносът на американска пшеница все още не е реализиран.

Моньо Христов съобщи още, че са отпаднали всички пречки за образуването на нова група на БЗНС–“Народен съюз” и тя ще бъде факт в най-скоро време.