Зад изявите на партия "Възраждане" стои стратегията на Кремъл за дестабилизация на държавата ни в момент, когато се водят напрегнати разговори от ЕС и НАТО с Русия. Това се казва в позиция на Българския земеделски народен съюз във връзка с ескалацията на днешните протести, организирани от "Възраждане".

"Хаосът, който се създава, има за цел да разстрои обществено-политическата ни система и хибридно да доведе до поредното превземане на властта в България. Слабата изпълнителна власт на този кабинет е инструмент, който улеснява този чужд проект." - посочват от БЗНС.

От партията подчертават, че е опасно депутати от "Възраждзане" да подстрекават щурм срещу българския парламент и президентът да мълчи, а министър-председателят да е неподготвен в отговора си.

"Възраждане" щурмуваха парламента
Обновена

"Възраждане" щурмуваха парламента

Има ранени

Пълният текст на декларацията:

Организираният от ПП "Възраждане" щурм на парламента е в услуга за дестабилизацията на страната! Знамената на Руската федерация на протеста са недвусмислен акт!

След като сме свидетели как правителството тъне в управленска немощ по справяне с разрастващите се кризи в държавата и огромния социално-икономически натиск върху хората, днес към патовата ситуация се прибави и подстрекаваният от "Възраждане" радикален бунт.

Опасно е да ставаме свидетели как депутати от ПП "Възраждане" подстрекават тълпата на площад Народно събрание да щурмува сградата на българския парламент и президентът да мълчи, а министър-председателят да е неподготвен в отговора си!

БЗНС има всички основания да счита, че зад политическата проява на ПП" Възраждане" стои стратегията на Кремъл за пробив и дестабилизация на държавата ни в момент, в който се водят напрегнати разговори от ЕС и НАТО с Русия. Питаме как силовите ведомства, които са под опеката на Радев ще реагират на тази зловредна интервенция в демократичния и правов ред на държавата ни? Използването на темата с пандемията от "Ковид 19" е само инструмент за възпламеняване на обществената истерия към деструктивни действия, с цел дестабилизация на правовия ред и блокиране на и без това тромавите държавни институции.

Хаосът, който се създава, има за цел да разстрои обществено-политическата ни система и хибридно да доведе до поредното превземане на властта в България. Слабата изпълнителна власт на този кабинет е инструмент, който улеснява този чужд проект.

Ние знаем кой разчиства пътя към властта на ПП "Възраждане", и кой стои зад тях!