"Да, България" няма да участва в излъчването на и подкрепата за правителство в 50-ото Народно събрание.

Това съобщиха от пресцентъра.

Националният съвет на "Да, България" е решил депутатите от формацията да не участват в съставянето на и подкрепата за правителство в рамките на новото 50-о Народно събрание.

ПП-ДБ непреклонни – остават опозиция, независимо какъв кабинет предложи Борисов

ПП-ДБ непреклонни – остават опозиция, независимо какъв кабинет предложи Борисов

Коалицията няма да се откаже от заложените реформи

Независимо какво правителство предложи Борисов, ние ще бъдем ясна опозиция. Това заяви ден по-рано съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков. 

По думите му ПП-ДБ ще бъдат конструктивна опозиция и ще подкрепят всички политики, които са за Европа и борбата с корупцията. Той посочи, че няма да се откаже от заложените реформи. По думите му България може да е просперираща страна, само ако имаме нормални институции.

Борисов: Правителство ще има с премиер от ГЕРБ, но не аз

Борисов: Правителство ще има с премиер от ГЕРБ, но не аз

Изпраща три жени на преговори с всички за експертен кабинет

Преговорен екип от Теменужка Петкова, Рая Назарян и Деница Сачева изпраща Бойко Борисов за разговори с всички политически партии, които влизат в 50-то Народно събрание. Той няма да се кандидатира за премиер, както увери самият той на първия брифинг на ГЕРБ след изборите на 9 юни.

Форматът на правителството ще е по-скоро експертен, но с доминация на ГЕРБ по министерството. Премиерското място обаче ще е на ГЕРБ, тъй като "това ни се полага". Иначе, по думите на самия Борисов, "и едната, и другата ръка им даваме".

Експертите и компромисите са в първия мандат, отсече Бойко Борисов. С другите мандати - втория или третия - няма да се получи. Готови сме на преговори, готови сме на компромиси, за да се получи, увери Борисов, но си запази още отсега освен премиерския пост и Външно министерство, и Министерство на отбраната.