Николай Бареков, Ангел Джамбазки и Рада Коджабашева водят евролистата на коалиция „България без цензура" (ББЦ), ВМРО, ЗНС и Гергьовден. Номинациите са били одобрени днес на Национален съвет на регионите на ББЦ и от коалиционните партньори.

Лек превес в листата имат дамите. Те са 9 срещу 8 мъже. Три от местата са за женската организация на ББЦ „Евромайки". 13 от кандидат-депутатите за Европейския парламент са от „България без цензура", двама са от ВМРО, ЗНС и Гергьовден имат по един представител.

Заради ангажимент на почетния си председател Любен Дилов-син, от Гергьовден направили нестандартна номинация, като предложили от тяхната квота зам.-председателя на ББЦ Росен Петров.

"Избрали сме знакови лица на коалицията. При нас е хубаво, че лидерите на партиите са и експерти, май аз с моите три специализации в Америка и Англия съм най-неграмотен в този списък", коментира Бареков.

Той обясни, че при реденето на тази листа са избрани представители на цялото общество дори като етнически и религиозен профил, от всички райони на страната.