Аз съм морален победител. Това заяви пред медиите Дани Каназирева от "Съюз за Пловдив", която според екзитпол резултатите изпреварва кандидата на ВМРО Славчо Атанасов.

Каназирева подчерта, че въпреки огромната медийна пропаганда, която се е водела срещу нея, резултатите показват, че има лъч надежда в България.

Тя беше предпазлива в изказването си дали ще отиде на балотаж, като подчерта, че и на предходните местни избори са били близо до успех, но в крайна сметка нещата са се изменили.

Дани Каназирева изпревари в Пловдив бившия кмет Славчо Атанасов

Дани Каназирева изпревари в Пловдив бившия кмет Славчо Атанасов

На първо място е Здравко Димитров, ГЕРБ

Ако успеем, градът ни ще е различен, хората искат различно управление, каза Каназирева и добави, че никога не е правила договорки. По нейни думи кампанията, която са провели, е била изключително положителна кампания, без атаки.

Нямаме един купен глас, подчерта още тя.

Искрено се надявам Пловдив да бъде различният град, да обърнем този партиен модел, отбеляза Каназирева.

Това са само екзитполове, и нищо повече. Нека да видим реалните резултати, призова кандидатът за кмет на Пловдив Славчо Атанасов.Той припомни как преди четири години екзитполовете са давали 12% преднина за опонента му Иван Тотев, а крайните резултатите са били 0.004% повече. По данни от екзитпол към момента той е на третата позиция.

Пред БНТ Славчо Атанасов заяви, че някакси социолозите и техните екзитполове се провалят в Пловдив.